Autostal Groeninghe betreurt berichtgeving

Het was met een vergrootglas zoeken in de kranten naar de eindwinnaar van de 27ste editie van de 6 uren van Kortrijk. Maar artikels over zogezegd kapotte straten en platgereden bermen vonden wel snel hun weg naar de krantenpagina’s.

Dat er op kap van een organisatie met honderden vrijwilligers en medewerkers, en duizenden toeschouwers, politiek garen wordt gesponnen, stuit tegen de borst. Net zoals het feit dat enkele journalisten niet eens de moeite deden om onze kant van het verhaal eens te aanhoren.

De 6 uren is geroemd als één van de best georganiseerde rally’s van België, die bovendien zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. We bieden een gratis sportevenement op topniveau aan, een gratis concert, voedingsoverschotten deelden we al met Poverello, jaarlijks steunt de autostal een goed doel, de rijders respecteerden de fietsstraten, we gebruikten een elektrische wagen in de servicezone en om de tenten op de Grote Markt af te breken, en dit jaar begon onze boomplantactie. Dat was een primeur in België.

We waren pionier met onze maatregelen ter bescherming van bermen door het plaatsen van signalisatieposten, maar het moet ook veilig blijven voor de deelnemers. Op de plaatsen waar er geen kunnen geplaatst worden, worden de bermen hersteld. En de wegen zijn amper een uur na de laatste proef al geborsteld.

Wij onthouden de goede reacties van de handelaars, de vrijwilligers en de bezoekers, en na de evaluatie van de 27ste editie beginnen we gemotiveerd aan de voorbereiding voor de editie 2020.

leave a comment