“6 uren” sluit succesvolle 26ste editie af!

Het stof in hartje Kortrijk is wat gaan liggen, de tenten en wagens zijn weg, en dus neemt Autostal Groeninghe graag even de tijd om terug te blikken op een succesvolle editie.

Het ingekorte parcours heeft niemand weg gehouden en dat deed deugd. Met bijna 170 deelnemers hadden we opnieuw een vol huis. Tot grote problemen leidde dat niet en doorheen de dag kon de timing altijd perfect aangehouden worden. Enkel Bevergem2 moest geannuleerd worden.

Ook de toeschouwers stonden weer twee dagen trouw op post, ondanks het grijze, mistige en vooral koude herfstweer. Op zaterdag zakten duizenden toeschouwers af naar Lavano voor de openingsproef en later die avond naar de publiekstent voor de Green Onions. Een veelvoud daarvan trok op zondag de baan op om post te vatten langs de proeven. Onder meer de finish van Aalbeke bleek opnieuw een grote publiekstrekker.

De grote evaluatie moet nog gebeuren maar een wedstrijd zonder grote incidenten en veel volk, mag én moet altijd een succeseditie genoemd worden! En met Vincent Verschueren die we stilaan “Mr. 6 uren” mogen noemen na vier overwinningen en thuisrijder Thomas Vauterin heeft deze editie twee schitterende winnaars gekregen.

Dank aan de betrokken gemeentebesturen, hulp- en reddingsdiensten, de takeldiensten, de vele commissarissen en baanposten, de deelnemers, de trouwe sponsors en partners en vooral de toeschouwers! Op naar nummer #27!

leave a comment