Melissa Debackere kleurt de nieuwe affiche

Nog minder dan twee maanden en dan vindt de 27ste editie van de 6 uren van Kortrijk plaats, de 7de editie in de 2.0 versie. Autostal Groeninghe houdt vast aan de succesformule van de voorbije jaren. Hartje Kortrijk blijft het epicentrum van deze afsluiter van de Vlaamse rallykalender. Maar er staan ook enkele belangrijke vernieuwingen op het programma, niet enkel op, maar ook naast het parcours.

Het parcours

Autostal Groeninghe staat voor de grootste vernieuwing in jaren als het op het parcours aankomt. Zowel KP Bellegem als KP Moeskroen ondergaan enkele veranderingen, en daarnaast komt er een gloednieuwe, onuitgegeven klassementsproef bij: KP Marke. De korte KP ’t Hoge verdwijnt.

Zaterdag start de rally op de showproef van KP Moeskroen/Lavano/MAN West-Vlaanderen. Die blijft onveranderd. Het is de enige proef op zaterdag. Zondag volgen dan nog dertien proeven. Er moeten drie lussen in sneltempo worden afgewerkt, te beginnen in Aalbeke, gevolgd door Marke, Bellegem en Zwevegem. KP Bellegem wordt ongetwijfeld de scherprechter met zijn 15 kilometer. Tussenin komt KP Moeskroen nog één keertje terug, met een vernieuwde finish die veel herinneringen zal oproepen aan onze eerste editie.

De 7de editie van de 6 uren is meteen ook de langste. Niet minder dan 113 kilometer tegen de klok staan op het programma. Nog nieuw is dat de deelnemers dit jaar naar het centrum van Moeskroen trekken voor een regroup in de schaduw van het oude stadhuis.

Melissa Debackere siert affiche

Na een lichte afwijking vorig jaar keert Autostal Groeninghe terug naar zijn vertrouwde huisstijl. Als locatie is er gekozen voor de verlaagde Leieboorden. Die zijn de jongste jaren zowat het symbool geworden van de nieuwe wind die door Kortrijk waait.

Niemand minder dan Melissa Debackere siert onze affiche. Debackere miste nog maar één editie van de 6 uren van Kortrijk én stond al twee keer op het podium. Vorig jaar moest ze in extremis vrede nemen met de vierde plaats. Dit jaar was ze iets minder te zien in België, maar ze blijft de ‘leading lady’ van de Belgische autosport. Dat bewees ze vorige week nog maar eens door in de Franse Rallye Charlemagne tweede te worden op een zucht van winnaar Marc Amourette. Melissa was de eerste keuze. Autostal Groeninghe is dan ook ontzettend vereerd dat ze inging op de uitnodiging om op onze affiche te pronken.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf 23 oktober om 21 uur. Op tijd inschrijven blijft de boodschap, net zoals de voorbije jaren. Alle documenten zullen te vinden zijn op onze gloednieuwe website die gebruiksvriendelijker en overzichtelijker is gemaakt voor zowel deelnemers als supporters.

Gratis optreden en toegang

Het volledige evenement blijft gratis, dus zowel de toegang tot het rallycentrum als tot het parcours. Autostal Groeninghe neemt daarmee alle drempels weg om zoveel mogelijk Kortrijkzanen te laten kennismaken met deze bijzondere sporttak.

Opnieuw is er een gratis optreden, op zaterdagavond. Dit jaar geeft de Guy Swinnen Band het beste van zichzelf in de grote tent op de Markt van Kortrijk. Iedereen is welkom, rallyliefhebber of niet!

 “We hebben de voorbije maanden niet stilgezeten. Door enkele verkeersdrempels op ’t Hoge moesten we op zoek naar een alternatief. Met KP Marke hebben we een meer dan waardige vervanger gevonden. De proef past binnen het geheel en houdt de wedstrijd ontzettend compact wat er voor zorgt dat deelnemers heel weinig rust krijgen. Samen met die oefening hebben ook gezorgd voor enkele andere veranderingen. KP Bellegem is op die manier uitgetekend dat we de rijders een proef kunnen voorschotelen van maar liefst 15 kilometer, waarvan een groot deel van de oude KP Bellegem in omgekeerde richting”, aldus voorzitter Jean-Claude Castelein.

“Maar we zijn en blijven niet louter een sportief evenement. We willen de inwoners en omwonenden heel nauw betrekken en hun laten kennis maken met de 6 uren. Daarom blijft de wedstrijd volledig gratis te volgen en schotelen met de Guy Swinnen Band een topper voor op zaterdagavond. Ook dat optreden is gratis, voor iedereen.”

Dankwoord

Autostal Groeninghe wenst nu al een aantal mensen te danken. Onze dank gaat uit naar alle partners: dat zijn onze hoofdsponsors (Konvert, Zaniboo, Drukkerij Feys, en FFF Printing), de stadsbesturen van Kortrijk, Zwevegem, Menen en Moeskroen, de betrokken politiezones en uiteraard alle andere hulpverleningsdiensten zoals het RED-Medical Team, Rode Kruis en brandweerzone Fluvia.

Meer info: Sandro Delaere – sandro.delaere@hotmail.be – 0497/72.31.84 – www.rallykortrijk.be

leave a comment